До уваги споживачів електричної енергії, які мають у власності гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки!

Постановою НКРЕКП №1272 від 05.10.2022 внесено зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії затверджених постановою НКРЕКП №312 від 14.03.2018 (далі – Правила). Відповідно до внесених змін «об’єкт побутового споживача» - квартира, житловий будинок (частина будинку), приватне домогосподарство, садовий будинок та інші об’єкти житлової нерухомості, визначені у пункті 14.1.129 Податкового кодексу України, що належать індивідуальному побутовому споживачу на праві власності або користування та яким присвоєні окремі адреси, а також земельна ділянка, призначена для індивідуального житлового будівництва зазначених об'єктів житлової нерухомості.

Оскільки гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки відносяться до об’єктів нежитлової нерухомості, постачання електричної енергії на такі об’єкти за фіксованими цінами, а саме тарифом для побутових споживачів, який встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483 неможливе.

Відповідно до розділу 5 п. 5.2 п.п 5.2.2. та розділу 9 п. 9.2 п.п. 9.2.2. Правил інформуємо, що з 1.11.2022 року споживачі, які мають у своїй власності гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки будуть переведені на комерційну пропозицію 3УП/Комунальна. З умовами проведення розрахунків за даною комерційною пропозицією можна ознайомитись на офіційному сайті ТОВ «Хмельницькенергозбут».

Для проведення коректних розрахунків за спожиту електричну енергію, відповідним споживачам необхідно надати покази лічильника оператору системи розподілу у терміни, передбачені Кодексом комерційного обліку електричної енергії.

Наверх