До вибору постачальника електроенергії радимо поставитися виважено

Нові можливості та виклики

Незабаром в Україні розпочнеться функціонування вільного ринку електроенергії. Як того вимагає новий закон «Про ринок електричної енергії», на його просторах з’являться нові «гравці» — оператори системи розподілу (ОСР) та компанії-постачальники електроенергії. І якщо перші — це, зрозуміло, власники розподільчих мереж (здебільшого обленерго), то постачальники електричної енергії — зазвичай комерційні структури, які отримали відповідну ліцензію, але навряд чи мають достатні досвід та фінансові можливості для надання споживачам послуг з якісного та довготривалого постачання електроенергії.

Отже, перед Вами, шановний споживачу, не лише відкривається нова можливість — самостійно обирати у кого і за якими цінами купувати електроенергію, але і постає необхідність вельми непростого вибору з конкурентного середовища найбільш надійного постачальника електроенергії.

Не все те золото, що блищить...

На жаль, на ринку електроенергії, користуючись необізнаністю та цілком природним бажанням споживачів заощадити на енерготарифах, уже почали з’являтися, сказати б, постачальники з сумнівною репутацією, або ж — відверті шахраї.

Одні, — аби залучити якомога більше клієнтів, пропонують демпінгові ціни на свої послуги. Спокусившись, споживачі отримують у результаті... низьку якість обслуговування та суттєве зростання ціни згодом!

Інші — можуть запропонувати Вам такі «знижки» на електричну енергію, що її кінцева вартість навіть не забезпечить покриття витрат постачальника на закупівлю електричної енергії в ДП «Енергоринок». Компанії-шахраї діють за принципом фінансової піраміди: укласти договори про постачання електроенергії з якомога більшою кількістю споживачів; закупівлю електроенергії для одних споживачів здійснювати за рахунок отримання попередньої оплати від інших; максимально збагатитися і... — зникнути.

Головний критерій — фаховість!

Отож, шановний споживачу, вибираючи постачальника електричної енергії, ретельно і прискіпливо оцінюйте ризики та виважено приймайте рішення. Забезпечити надійне постачання електроенергії можуть лише фахові енергетики, які володіють відповідними знаннями, мають багатющий досвід та орієнтуються на світові стандарти обслуговування споживачів.

Обирайте з розумом!

Наверх