До уваги юридичних споживачів!

Шановні споживачі!

Наказом Міністерства енергетики України від 10.10.2023р. №307 (зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2023р. за № 1859/40915), що набрав чинності з дня офіційного опублікування (07.12.2023р), скасовано наказ Міністерства енергетики України від 13.04.2022р. №148 «Про врегулювання питань щодо постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану», яким на постачальників універсальних послуг покладався обов’язок з постачання електричної енергії за ціною універсальної послуги для малих непобутових споживачів тим споживачам, яким припинено постачання електричної енергії попереднім постачальником внаслідок присвоєння йому статусу «Дефолтний» або зупинення дії його ліцензії з постачання електричної енергії споживачу.

Таким чином, з 07.12.2023р. відсутні правові підстави для подальшого постачання електричної енергії на умовах універсальної послуги споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю понад 50 кВт.

Щоб не допустити припинення електропостачання та врегулювати договірні відносини, пропонуємо укласти договір про постачання електричної енергії споживачу, вибравши одну з типових комерційних пропозицій на сайті постачальника, або звернутись до представництва ТОВ «Хмельницькенергозбут» для розробки індивідуальної комерційної пропозиції з врахуванням особливості роботи Вашого підприємства.

Також, відключення всіх непобутових споживачів відтепер здійснюватиметься за процедурою, що передбачена Правилами роздрібного ринку електричної енергії, та не потребуватиме погодження з відповідною військовою адміністрацією.

Виходячи з вищезазначеного, звертаємося до всіх споживачів, які мають заборгованість за спожиту електроенергію, з проханням якнайшвидше здійснити оплату для уникнення припинення постачання електроенергії. 

Відділ маркетингу та зв'язків з громадськістю

Наверх